Stránky

nedeľa 1. septembra 2013

Démon z Hex Hall

Autor: Rachel Hawkinsová
Názov:
Démon z Hex Hall 
Séria:
Hex Hall
Diel:
Druhý
Pocity po dočítaní: No tak! To nie je fér!

Pomaličky sa prehrýzam aj touto sériou. Druhý diel série Hex Hall sa s prekvapením neodohráva na Hex Hall. Sophie odíde zo školy na prázdniny k otcovi, ktorý je šéfom rady. Tak sa ubytuje aj s upírkou Jennou na Thorne Abbey. Chce podstúpiť obrat odobrania schopností, aby pre iných nebola nebezpečná. Tam sa stretáva s dvoma démonmi, ktorých niekto vytvoril a oni tak prišli o spomienky na svoj predchádzajúci život. Po tom ako ju Archer oklamal a ušiel, o ňom nemala žiadne správy, no to sa zmení.

Pri tejto sérii som zistila, že si knihy, čo sa mi páčia, delím na dve skupiny. 1. Knihy ktoré sa mi seriózne páčia a sú dobré. 2. Knihy ktoré sa mi páčia, ale nesmiem ich brať príliš vážne, lebo inak by som si ich čítanie nevychutnala. Hex Hall je druhý prípad. Napriek tomu že mi tá kniha príde úplne strelená a nezmyselná sa mi páči. Dá sa na nej dobre zasmiať, ale uznajte, fakt by niekto kto patrí do organizácie L´Occhio di Dio, začal zrazu hlavnej hrdinke len tak rozprávať o ich plánoch a zisteniach?

Baby, čo vidíte na Archerovi? Nechápem, veď to nie je ani kladná ani záporná postava, sám nevie čo chce, teda ak nerátam Sophie. Kde sa zjaví on, sú len problémy. Ale budiš, nakoniec som sa cez to nejako preniesla a pokúsila sa mať ho rada. Ale keď už si mám vybrať medzi Calom a Archerom, tak vyberám Archera a aj to len pre to, že Sophie má fakt rád.

Koniec bol strhujúci! Dostal ma a vylepšil môj pohľad na knihu. Autorke sa podarilo napísať perfektnú záverečnú scénu. Nebola som prekvapená, z koho sa vykľul zloduch, no aj tak to bola sila. Teraz mi už ostáva čakať len na posledný diel, aby som sa všetko konečne dozvedela. Prečo niekto premieňa niektorých študentov na démonov? Kto je v tejto sérii dočerta vlastne skutočne zlý? Podarí sa im ochrániť Hex Hall?

Kniha je čitateľná, ale na 5 vločiek to nebude. Niekedy som sa až chytala za hlavu nad absurdnými situáciami, ale nasmiala som sa fakt veľa. Takže 4 vločky a prosím si pokračovanie.

Astesia







2 komentáre:

  1. Ja práve tento diel zo série najviac zbožňujem 8) Je tam pekná akcia aj vtipy a Archeeer 8P ja neviem, proste je to skvelý bad boy hrdina 8_)

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Tiež zbožňujem Archera, bol proste skvelý :) A tiež sa mi tento diel páčil moc... ale neviem či viac ako jednotka, alebo naopak :D

    OdpovedaťOdstrániť