Stránky

pondelok 31. marca 2014

On my wishlist *36




Meme má na svedomí Book Chick City. Každý týždeň uverejním jednu kihu, ktorúchcem mať na svojej poličke, alebo si je prečítať. Môžu to byť knihy staré, nové, očakávané...Proste knihy.

Vlkolaci :) Už dlho som o nich nič nečítala a táto kniha by mohla byť zaujímavá a dodať mi moju vlčiu drogu.

Astesia


piatok 28. marca 2014

Zasvätená

Autor: Cynthia Hand
Názov:
Zasvätená
Séria:
Nadpozemská
Diel:
Druhý
Pocity po dočítaní:
Bolo to také pokojné, ale fajn =)

Pri čítaní tejto knihy, som sa vždy cítila pokojne. Proste aj keď ma cez deň niečo vytočilo, tak večer ma kniha dokázala upokojiť. Oproti prvému dielu, bol tento slabší, ale veľmi mi to neprekážalo. Clara nesplnila svoje poslanie a bojí sa, čo s ňou teraz bude. Mama má stále pred ňou tajomstvá a tak Clara spolu s kamarátkov Angelov odhaľujú tajomstvá samé.

V novej vízii vidí, že niekto zomrie. Obáva sa že by to mohol byť Tucker a veľmi sa bojí. Stále je s ním, ochraňuje ho, dokonca ho sleduje aj v noci. Ak si myslíte, že si vďaka tomu užijete plno sladkých chvíľ s Tuckerom, tak na to zabudnite. Ich vzťah sa takmer vôbec nehýbe a on zle znáša všetky tie anjelské záležitosti. Naopak Christian dostal v tomto diely viac priestoru a možnosť zabojovať o Claru, čo ma veľmi potešilo. Obaja chlapci sú fajn, ale Christiana mám radšej.

Dozvieme sa viac o anjeloch a aj ich zopár spoznáme, pretože mama vezme Claru na také anjelské stretnutie. Ostala som prekvapená, že koľko ľudí z jej okolia má vlastne anjelskú krv. Pár krát sa na scéne objaví aj čierne krídlo, ale veľkú akciu nečakajte, pretože táto kniha je vážne veľmi pokojná a oddychová, no takmer ma aj rozplakala. Viac ako o boj tam ide o odhaľovanie tajomstiev z predchádzajúceho dielu. A to je vlastne aj celý dej.


Čakala som niečo iné, ale sklamaná nie som. Niektoré situácie boli príliš naťahované, ale nenudila som sa. Autorka píše zaujímavo a myslím, že keby aj na dvoch stranách opisovala, že tráva je zelená, tak by mi to nevadilo. Občas som nechápala, kam tým všetkým autorka mieri, ale potom to vždy nejako vysvetlila.  Očakávam však, že záver série bude skvelý. Je tam mnoho nevysvetleného a nenahnevala by som sa, keby tam bola aj poriadna anjelská akcia. Dávam štyri vločky a knihu označujem za úplne oddychové čítanie.

Astesia


nedeľa 23. marca 2014

On my wishlist *35


Meme má na svedomí Book Chick City. Každý týždeň uverejním jednu kihu, ktorúchcem mať na svojej poličke, alebo si je prečítať. Môžu to byť knihy staré, nové, očakávané...Proste knihy.

Vždy sa v kníhkupectve okolo tejto knihy mocem. Má nádhernú obálku a nápad, s ktorým som sa ja osobne ešte nestretla. A je fialová :D A ja žiadnu fialovú knihu doma nemám, ale neviem či si smiem kúpiť ďalší príbeh :/

Astesia

 

piatok 21. marca 2014

Nadpozemská

Autor: Cynthia Hand
Názov: Nadpozemská
Séria: Nadpozemská
Diel: Prvý
Pocity po dočítaní:Pééééknééééé :3

Clara je anjel... Teda nie tak celkom. Nie je dokonca ani polovičný anjel, ale až štvrtinový, ktorému sa hovorí Quartarius. Žije na zemi s mamou, ktorá je polovičný anjel a s bratom, ktorý má krídla tiež. Každý anjel má na Zemi nejaké poslanie a to Clarine sa začalo, keď dostala prvú víziu o chlapcovi, ktorého nepozná a ani len nebýva tam kde Clara. Pre svoje poslanie sa musí celá rodina presťahovať. Podarí sa jej splniť svoje poslanie?

Doteraz som čítala dve anjelské série a to Pád a Záblesk. Pád zbožňujem, Záblesk neznášam, no ani jedna z týchto dvoch nemala tak dobre premyslených anjelov, ako Nadpozemská. Autorka si na tom dala skutočne záležať a pripravila si prepracovaný anjelský príbeh.

Kniha je veľmi, ale veľmi sladká, no zároveň aj záhadná a napínavá. Autorka poteší dievčenské srdcia hneď dvomi chlapcami, ktorý sa motajú okolo Clary. Christian a Tucker, obaja si ma niečím získali, ale obaja ma aj poriadne zlostili. Zrejme budem faninka Christiana. Clara sa musí venovať poslaniu a nenechať sa rozptyľovať mužnými telami. Čo sa stane keď zlyhá? A čo pred ňou mama tají? Sú okolo nej aj iný anjeli? Sú všetci anjeli dobrí? Aké tajomstvo skrýva Clarin brat?

Koniec knihy ma prekvapil. Vážne netuším, ako to bude celé pokračovať. Počas čítania som sa bavila a kniha ma celkovo prekvapila. Čakala som niečo podobné ako Záblesk a  veľmi sa mi do toho nechcelo. Clara je šikovná, inteligentná a má aj skvelých priateľov. Pre mňa je kniha obrovským prekvapením a dávam plný počet vločiek.

Astesia

pondelok 17. marca 2014

Mesto kostí

Autor: Cassandra Clare
Názov:
Mesto Kostí
Séria:
Nástroje smrteľníkov
Diel:
Prvý
Pocity po dočítaní:
Asi mi zastalo srdce, to čo malo  znamenať?!

Myslím si, že kto ešte nepočul o Cassandre Clare, alebo o Nástrojoch Smrteľníkov, alebo aspoň o Jaceovi Waylandovi, tak nie je z tejto planéty a mal by ju čím skôr opustiť. Rozumieme si? Tieňolovci a ich svet. Neuvidíte ho, kým o ňom neviete, ale aj keď ho nevidíte, tak ste vodne v noci chránený pred démonmi. O vaše bezpečie sa stará banda sexi chlapcov a nádherných dievčat, ktorí sú potomkami anjela a môžeme ich pomenovať aj slovkom Nefil.

Hlavná hrdinka Clary si myslí že je normálna teenagerka, až kým jedného večera neuvidí, sexi blonďavého Jacea zabiť démona. Videla to len Clary a nik iný. Zrazu sa ocitne vo svete, o ktorom doteraz nemala tušenia. Jej matku unesú. Zistí mnohé tajomstvá o svojom živote a celkovo o živote okolo seba. Otvoril sa pred ňou tieňosvet, ktorý je obrovský a ukrýva mnohé tajomstvá. Kto sú tieňolovci? Kto je vlastne Clary? Prečo má v hlave zablokované spomienky? Kde je ukrytá čaša smrteľníkov, s ktorou by mohol jej držiteľ zmeniť svet?

Tieňolovci, bosoráci, démoni, upíry, vlkolaci, faerovia... V tejto knihe sa nachádza asi všetko a autorka sa s tým perfektne pohrala a každý tam má svoje miesto a účel. Dej je veľmi chytľavý a ľahko sa to číta. Kniha je plná akcie a tajomstiev, dokonca sa v nej nájde aj láska, ale tá nie je hlavnou podstatou príbehu. Postavy si určite obľúbite, pretože nie sú hlúpe, myslia racionálne a ten sarkazmus je proste perfektný. Aj keď išlo do tuhého, často sa objavila hláška, ktorá ma pobavila a tak uvoľnila ten uzlík nervov ktorý vo mne rástol.

Ja mám asi úchylku na vedľajšie postavy a poprípade skoky do minulosti, keď sa v knihe vyskytnú. Presne tak aj tu. Postáv je v knihe neúrekom ale jedna kapitola u mňa neskutočne boduje. Luke a Claryna mama Jocelyn . Je tam kapitola venovaná im dvom, a je to vlastne príbeh z minulosti, ktorý rozpráva Luke. Prišlo mi to také nádherné a romantické, aj keď to bola len chvíľa, ale proste na mňa to urobilo neskutočný dojem a veľmi som sa do nich vcítila. Nuž, láska v čase nepokojov a pritom zakázaná... Ach.  Ale nechajme to tak, pretože tým zapíšem aj dve strany.


Mňa čítanie neskutočne bavilo. Konečne poriadny tajomný svet, so všetkým čo k nemu patrí. Autorka ma neuveriteľný talent a vdýchla príbehu dušu. Ale ten koniec, to čo malo znamenať. Ako ja viem, že spoilerov je plný internet, ale ja stále neviem, ako táto séria končí a ani to zatiaľ vedieť nechcem. Teším sa ako si užijem pokračovanie. Dávam plný počet vločiek a knihu vrelo odporúčam.

Astesia


On my wishlist *34


Meme má na svedomí Book Chick City. Každý týždeň uverejním jednu kihu, ktorúchcem mať na svojej poličke, alebo si je prečítať. Môžu to byť knihy staré, nové, očakávané...Proste knihy.

Mám takú romantickú náladu :) A chuť na túto knihu. Veď prečo sa nezastaviť na chvíľku v minulosti? A zamilovať sa do šarmantného chlapa :3


Astesia


pondelok 10. marca 2014

On my wishlist *33


Meme má na svedomí Book Chick City. Každý týždeň uverejním jednu kihu, ktorúchcem mať na svojej poličke, alebo si je prečítať. Môžu to byť knihy staré, nové, očakávané...Proste knihy.

Akože, viem že som len teraz začala čítať Mesto Popola, ale... Ako som už zistila, tak autorka dokáže privodiť menšiu srdcovú zástavu zakaždým, keď sa kniha blíži ku koncu, preto si hneď želám Mesto Skla :D


Astesia


štvrtok 6. marca 2014

Pár krokov k ryšavej :D

Občas neviem čo zo sebou a tak to dnes bolo celkom vtipné. Chcem mať na vlasoch brutálnu červenú, ale k tomu najprv treba proces zosvetlenia. Výborne som sa pri tom bavila a tak som to aj zdokumentovala :)

Zosvetľovač som si vybrala takýto :D


Po zmiešaní všetkých ingrediencií som dostala veľmi zaujímavú hmotu, za ktorú by sa nehanbil ani Snape :D

A tak som sa pustila do procesu nanášania. Ako môžete vidieť moje vlasy boli tmavo červené :) 

Po dokončení mi už ostávalo len jediné: čakať!

A čakať...

Nakoniec sa dostavil farebný výsledok, ktorý ma veľmi pobavil :D
A to je tá chvíľa, keď sa zo mňa stala zrzka. Treba uznať že je to zaujímavé a pár dní budem takto pobehovať po svete. Potom sa rozhodnem, či dám na to červenú, alebo nie. Aký je váš názor na túto srandu? Dalo by sa to aj nazvať, že nikdy nenechávajte bláznov bez dozoru! Cmuk

Astesia






streda 5. marca 2014

Váhanie

Autor: Maggie Stiefater
Názov: Váhanie
Séria: Vlci z Mercy Falls
Diel: 2


Reakcia po dočítaní: Mooooje vĺčiky kráásne...fňuk.

Pokračovanie série Vlci z Mercy Falls ma očarilo. Myslela som si, že Sam a Grace budú mať konečne pokoj a budú šťastný. Namiesto užívania si jeden druhého musia vyriešiť prítomnosť nových členov vo svorke, ktorých priviedol Beck. Tí vlci/ľudia si zmenu vybrali dobrovoľne, ale teplota vzduchu stále kolíše a sú nevyspytateľní.

Prvá kniha bola písaná z pohľadu Grace a Sama. V druhej nám pribudli aj nový vlk Cole a Isabel, ktorá je kamarátkou Grace. Autorka nás pustila do hlavy až štyroch postáv a zvládla to bravúrne. Vôbec som sa v tom nestrácala a vždy som vedela o kom čítam. Každý z hrdinov je iný a jedinečný. Veľmi sa mi zapáčil Cole. Bol síce drsný, mal ťažkú minulosť tváril sa ako necitlivý hlupák, ale stále bol priami a úprimný. Celkovo sa mi táto štvorica veľmi páči.

Tento príbeh je plný krásnych opisov. Takmer som cítila aj vôňu prostredia v ktorom sa príbeh odohrával. Príbeh nie je komplikovaný, príjemne sa číta a celá vlčia tematika je perfektne vymyslená. Veľmi mám rada knihy s vlkmi. Každý má svoje problémy, každý pred niečim uniká. Spôsobov je mnoho, líšia sa od povahy človeka, ale cieľ máme všetci rovnaký. A tak je to aj v knihe. Myslím, že každý tam nájde kúsok seba.

Dozvedáme sa viac o "chorobe" ktorá v chladných teplotách mení ľudí na vlkov. Nové zistenia však ohrozujú Grace a keď nič neurobia, všetko môže dopadnúť veľmi smutne. Ľudia sa vlkov stále boja a chcú ich pozabíjať. Láska v príbehu je veľmi silná, krásna a dokáže človeka aj napriek všetkému čo sa tam deje upokojiť. Nechápte to tak, že je to strašne presladené a v jednom kuse si tam len vyznávajú lásku. Práve že je to ten typ, ktorý netreba stále slovne pripomínať, ale je ju proste cítiť.

Ukončené to bolo samozrejme v tom najlepšom, trošku som sa dorevala, ale bolo to také smutné no zároveň plné nádeje. Rozhodne to odporúčam každému, kto čítal prvý diel a kto ešte nie, tak nech si ho hneď prečíta. Dávam všetky vločky.


Astesia